Legjobb Online munkák

Legjobb internetes pénzkereseti lehetőségek,otthoni munkák gyüjteménye legjobb otthoni munka: Mi is az a Carbon Credit??

2010. november 21., vasárnap

Mi is az a Carbon Credit??

Az ENSZ világszervezete 1997-ben a Kiotói egyezmény keretében meghatározta a Világ Széndioxid kibocsátásának keretszámait, melyet mára a világ majd összes nemzete elfogadott.
Ez az úgynevezett: Széndioxid Kvóta.
A Széndioxid Kvóta elszámolása roppant egyszerű.
Adott és meghatározott mennyiségű széndioxidot lehet a légkörbe juttatni, és az ENSZ ellenőrzi a kibocsátás mértékét.
Azokat, akik túllépik a kereteket, komoly pénzbüntetéssel sújtja, mely büntetés mértéke, minden évben magasabb az előző évinél. Az egyezmény alapján minden ország meghatározott mennyiségű széndioxid kvótát kapott.
Vannak országok, mint például Dánia, akik a kapott széndioxid kvótát nem használják fel, mert rengeteg Zöld energiát állítanak elő, azaz Kvóta feleslegük van, míg vannak országok, melyek szélsőségesen túllépik a széndioxid kvótát, például az Egyesült Államok.
Az egyensúlyt a kvótakereskedelem szabályozza, melynek keretében azon országok, melyek kvóta többlettel rendelkeznek, azt eladhatják azoknak, akiknél kvóta hiány van.
Az ENSZ a széndioxid kvótát ugyan meghatározza, ugyanakkor a kvóta megtakarítást az országok sajátosan növelhetik, olyan beruházásokkal, melyeket erre az ENSZ minősít.
Ilyen beruházások például a szél, víz, napenergia hasznosítás, vagy az erdőtelepítés.
A Széndioxid kvóta növelésére alkalmas beruházásokat Karbon Farmnak nevezik.
A Carbon Farmok, valamint a nemzetközi piac, széndioxid kvóta pénzügyi elszámolásának az alapja a kvóta fizetőeszközzé való tétele, azaz a széndioxid kvóta Karbon kreditre váltása, és a Tőzsdén jegyzett kereskedelme.

A Karbon kredit nem más, mint a Széndioxid kibocsátási kvóta értékesítésének eszköze.
1 Karbon kredit = 1 Tonna széndioxid kibocsájtá
A Karbon kredit, jegyzés, és kereskedelem olyan szabályozás alá esett, mely szabályozás a Karbon kredit kereskedelmet állami, és magasan jegyzett tőzsdeügynökök kezében összpontosította. Ennek oka, a rendkívül magas pénzügyi alapokban volt kereshető, hiszen, egy –egy állam éves karbonkredit forgalma milliárd-eurós üzlet is lehet, melyhez a kisbefektetők, vagy lakossági szereplők nem fértek hozzá, nem élvezhették a hasznát.

Mit jelent ez?
A Lakossági karbon kredit befektetés, jelenleg a világ legnagyobb üzlete.

A Kisbefektetői csomagokat az anyavállalat összegzi, és Karbon farmok finanszírozására fordítja. A Karbon farmok finanszírozása révén, Karbon kredit keletkezik.

Egy Karbon kredit ára jelenleg a Piacon 14-16 Euró.

A világ energiapiacának jelenleg csak 10-15%-a Zöld energia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése