Legjobb Online munkák

Legjobb internetes pénzkereseti lehetőségek,otthoni munkák gyüjteménye legjobb otthoni munka: Carbon Credit mint Üzlet 3 : Mi a megoldás???

2010. november 25., csütörtök

Carbon Credit mint Üzlet 3 : Mi a megoldás???



Itt megtudhatod, mi a megoldás a klímakatasztrófa elkerülésére.
A legtöbb tudós egyetért abban, hogy a légköri széndioxid mennyiségét 350 ppm-re kell csökkenteni, hogy elkerüljük a klímakatasztrófát. Ehhez legalább 80%-al kell csökkenteni a káros anyag kibocsájtásunkat 2050-re. Csak hogy globális gazdaságunkat többnyire fosszilis üzemanyagok működtetik, amik széndioxidot bocsájtanak ki.

A gyárakat, a közlekedést, a szállítást, az épületeinket és a gépeinket, tehát nagyjából mindent fosszilis energia működtet. Hogyan csökkenthetünk 80 %-al anélkül, hogy visszatérnénk a középkorba?
Egy új széndioxid részvénypiac kialakításával. A kormányoknak meg kell egyezniük évről évre az éves széndioxid kibocsájtás korlátozásában. Ez az összkvóta. Ez alapján a kormányok engedélyeket osztanak meghatározott mennyiségű szennyezésre, évről évre kevesebbre, hogy a kitűzött időre teljesítsük a célt. Az újító cégek tiszta és hatékonyabb megoldásokat hoznak majd létre. Ahogy ritkulnak az engedélyek, úgy drágulnak. A kvótatöbblettel rendelkező cégek a feleslegeiket el tudják majd adni a rászorulóknak.
Mert nem szükségszerű valamennyiünknek csökkenteni az egyéni kibocsájtást, elegendő, ha a teljes kibocsájtás értéke csökken. A nap, a víz, a szél energiáját konvertáló zölderőművek úgy képesek energiát, villamos áramot előállítani, hogy egyáltalán nem terhelik a föld légterét káros anyagokkal. A cél az, hogy a teljes energiafogyasztás minél nagyobb hányadát a megújuló energiaszektor állítsa elő.
Rögzített kibocsájtás, törvények, állampolgári cselekvés, szén-dioxid adó, tiszta energia így menthetjük meg a jövőt.
És itt jön be a képbe a CarbonCredit.
Mi az a Carbon Credit?
A Carbon Credit az ENSz által felügyelt virtuális pénzügyi eszköz, hasonlít az értékpapírokhoz. Sorszámozott, certifikált dokumentum. A Carbon Creditek úgy keletkeznek, hogy valamely vállalat káros anyag kibocsájtás nélkül energiát állít elő. Carbon Credit jóváírásra csak az ENSz által minősített vállalkozás jogosult. Ezek a vállalkozások összefoglaló néven a zöldfarmok. Ilyenek a szélerőművek, a napfarmok, a vízierőművek. Ha egy zöld farm 1 kWh energiát állít elő, 1 Carbon Creditet kap.
A Carbon Creditekre azoknak a foszilis energiát előállító vállalatoknak van szükségük, akik több káros anyagot bocsájtanak ki, mint a részükre kiadott engedély. Ők vásárolják meg a zöldfarmoktól a megtermelt Carbon Crediteket. 1 tonna CO2 kibocsájtás bűne mentesíthető 1 db Carbon Credit megvásárlásával. Ezzel az ügylettel a fosszilis energiatermelők a megújuló energiaszektort, a tiszta mechanizmust támogatják. Ennek eredményeként azok a vállalkozások jutnak extra bevételekhez, amelyek káros anyag kibocsájtás nélkül képesek energiát előállítani. Így elérhető, hogy egyre nagyobb ütemben elterjedjenek a megújuló energiák.
Carbon Credit kereskedelem
A Carbon Creditek adhatóak vehetőek. A termelők általában nem közvetlenül, hanem viszonteladón keresztül értékesítik Carbon Creditjeiket.
A Carbon Credit kereskedelem a világ tőzsdéin valósul meg, erre új szekció alakult. A kereskedelem volumene ma is jelentős, a piac folyamatosan növekszik. 2011-től magánszemélyek részére is nyitott. 

Egyes előrejelzések szerint a Carbon Credit a jövő fizetőeszköze.
A tőzsdéken a kereskedelem viszonylag nagy tételekben történik, bár magánszemélyek részére már elérhető, de még a kisbefektetők sem tudnak labdába rúgni.
Következő hírlevelünkből megtudhatod, hogyan juthatsz el Te is a Carbon Credit kereskedelmi piacokra, hogyan részesülhetsz ebből az új bevételi forrásból?


by.Varga Virág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése